Verbindend leiderschap inspireert!

1

Spiritualiteit heeft met alles te maken met, en legt de samenhangen bloot op het diepste zijnsniveau. Op dat vlak is er ruimte voor alles wat er gebeurt en alles wat mensen inspireert. Daar zijn tegenstellingen niet concurrerend of bedreigend maar vooral verrijkend.

Het unieke van elke persoon en van elke activiteit kan een belangrijke bijdrage zijn voor allen die er gebruik van weten te maken. Op het louter doe-niveau van onze activiteiten vormt de grote verscheidenheid een chaotisch geheel. Maar zodra dit alles met elkaar in verband wordt gebracht en er verbindingen ontstaan, groeit er uit deze chaos een samenhang en ordening. Dat is de netwerkorganisatie die de founding father van Visa Card Company, Dee Hock, de chaordische organisatie noemt, letterlijk chaos-ordening.

Paul de Blot SJIn memoriam

Paul de Blot SJ (1924 ~ 2019)
Honorair Hoogleraar Business Spiritualiteit
Nyenrode Business Universiteit

1 REACTIE

 1. Goedemiddag Meneer

  Mijn naam is Marion
  Ik heb zojuist mijzelf ingeschreven voor uw nieuwsbrief en
  Heb de gratis bijlage gelezen over spiritualiteit in het bedrijfsleven.
  Men zegt weleens toeval bestaat niet, maar wat ik las is echt zoals het is in het bedrijf waar ik werk. Was vroeger( ruim 100 jaar ) een familiebedrijf. Nu een aantal jaar andere eigenaar. We gaan alleen
  Maar bergafwaarts. Ik wou dat ik het tij kon keren.

"Wat is uw reactie? Mede namens de andere lezers bedankt voor het toevoegen van uw bijdrage. Laat een reactie achter, of reageer op elkaar. Bedankt aan alle lezers die dit weblog verrijken met een persoonlijke reactie." - Team pauldeblot.nl

NB: Uw emailadres wordt nooit gepubliceerd. Reacties met meer dan één link worden eerst gecontroleerd. Link alleen naar relevante websites. Gebruik uw reactie niet voor commercie.


8 + 1 =