Ons netwerk van bezieling en vernieuwing

28

Beste lezers van mijn weblog,

Mijn artikels worden door velen gelezen en vaak ook doorgestuurd via social media. Daar ben ik zeer blij om. Ook lees ik regelmatig in de reacties dat mijn weblog tot een nieuw perspectief heeft geleid. Door jullie reacties lééft mijn weblog, ook door op elkaar te reageren. Heel erg bedankt daarvoor. 

Tot mijn spijt heb ik de afgelopen periode niet kunnen reageren op jullie reacties, eenvoudig omdat het mij helaas aan voldoende tijd ontbrak.

Mede vanwege de verzoeken uit het lezersonderzoek wil ik graag mijn dankbaarheid en waardering voor jullie interesse en meeleven opnieuw tot uitdrukking brengen.

Daarom zal ik verandering brengen in mijn weblog en weer een begin maken om zo veel mogelijk te reageren op jullie vragen en opmerkingen via de reacties op mijn artikels. Ik hoop met jullie een sterk spiritueel relatienetwerk op te bouwen van bezieling en vernieuwing.

Het spijt me dat ik dat ik tot dit besluit niet eerder in de gelegenheid ben geweest.

Ik wens alle lezers een hele fijne Koningsdag. Veel plezier!

 

Paul de Blot SJIn memoriam

Paul de Blot SJ (1924 ~ 2019)
Honorair Hoogleraar Business Spiritualiteit
Nyenrode Business Universiteit

28 REACTIES

 1. Lieve Paul

  Ik wil je even een groet brengen. Ik je omdat ik aan de desk werkte op Universiteit Nyenrode.
  Leuk om je zo nog te volgen met je spirituele werk.
  Bijzonder dat je je nog steeds zo inzet.
  lieve groet
  Cocky van Zuijlen

 2. Beste Paul,

  Dank voor je vriendschap. Dank ook voor je boek : “”ik heb plezier.” Heb het boek in één adem gelezen.

  De herinnering aan onze ontmoeting nu inmiddels een aantal jaren geleden op Nijenrode heeft een blijvende indruk op mij gemaakt. Nog steeds schiet ik soms nog in de lach over dat wat u mij vertelde over uw carriere als clown.

  Wat mij het meest trof in uw boek: “” ik heb plezier ” is het feit dat u de meest pijnlijke herinneringen uit uw jeugd met ons als lezer van uw boek deelt. Het deed mij en doet mij steeds opnieuw beseffen dat ik nadat struikel en gevallen benmag vertrouwen op de krachten die ik ook in mij aanwezig zijn weer op te staan.

  Weer verder te gaan. Elke dag opnieuw, ongeacht de omstandigheden.

  Tevens hebt u met uw boek mij geinspireerd altijd op zoek te blijven naar die dingen die mij plezier geven. Ook al zijn de omstandigheden soms nog zo chaotisch en onbegrijpelijk. Plezier verbindt.

  Nogmaal heel erg hartelijk dank voor uw vriendschap. Fijn dat u tijd voor mij en al die andere lezers van uw blog neemt.

  Vanuit de Parel van Salland

  Harry Bartelds

 3. Beste Paul,
  Ik kan geen reden bedenken waarom je je zou moeten verontschuldigen. Als je er eerder toe in staat was geweest had je het vanwege je enthousiasme wel eerder gedaan.
  Ik wil je wel bedanken , dat je het weer gaat doen. Mocht je weer in tijdnood komen, schroom dan niet weer testoppen, want je blog is ook al enorm waardevol, zonder je reacties op de onze.

 4. Beste Paul,

  Mijn dank aan u. Alles komt en gaat zoals t komt en gaat. Het delen van inzichten en nieuwe perspectieven is het mooiste wat er is. U blijft een inspiratie voor mij en de manier waarop alles samenkomt..Heel bijzonder! Nogmaals dank. En ik kijk uit naar t volgende artikelen.
  Het gaat u goed.

  Mvg franco di maio

 5. Beste Paul, verstilling zijn vaak de mooiste woorden en u bent nooit niet aanwezig geweest. Maar mijn diepe bewondering voor het voornemen, ik neem het me vaak zelf ook voor meer te delen en mijn nieuwsbrieven up to date te houden etc etc…maar ik neem het me even vaak voor als dat ik mezelf teleurstel. En dan denk ik aan u laatste boek en kan ik enkel glimlachen……dus geen excuus maar een milde glimlach jegens alles wat ons niet lukt wat we zo graag willen…in elk geval krijgt u er een van mij.

 6. lieve Paul zoveel dank voor alle blijken van intense betrokkenheid bij mensen en menselijke processen, voor de prikkels om ergens bij stil te staan en in mee te gaan, voor dat immense netwerk van liefde en inspiratie, je inzet, je intentie.
  Voor je blog. en de ruimte die je laat voor ons om erbij te zijn, te reageren en te leren van elkaar.
  lieve groet. Ja ik doe mee aan het netwerk van bezieling en vernieuwing.

 7. Lieve Paul,
  Dank voor alle blogs in de afgelopen jaren en die er nog aan komen. Ik hoop dat je je tijd invult zoals je dat graag wilt. Al of niet met reacties. Een hartelijke groet.

 8. Uw weblog was al een bron van inspiratie, mooi als u uzelf daar nog meer in wilt brengen. Op uw leeftijd heb ik daar nog meer bewondering voor. Inspireert mij om zelf ook nog meer in de dingen te stappen die belangrijk voor me zijn.
  Hartelijke groeten

 9. Beste Paul,

  Ergens spijt van hebben is niet hetzelfde als je ergens schuldig over voelen. Uit spijt kun je de positieve energie halen om iets op die manier aan te pakken zoals je eigenlijk al van plan was.
  Waarschijnlijk ging het hier dus om enige uitstel. Heerlijk dus, zo’n besluit. Succes! ?

 10. Lieve lieve meneer de Blot,
  hoeveel energie heeft u nog wel niet? Ongelofelijk dat u op deze hoge leeftijd nog zo veel doet en zich inzet voor veel. Daarvoor heel veel dank. Ik hoop dat uw werk veel goeds en zegen brengt in deze wereld waarin je , als gewone mens, soms zo somber kunt worden van alles wat op ons af komt aan gevaar, leugens, bedreiging, onrust enz. Ik dank u voor uw vertrouwen in de liefde, het goede, het mooie..in God dus en uw onophoudelijke delen van dat vertrouwen met ons.
  In Christus verbonsen,
  Marjan

 11. beste Paul,

  ik lees je blogs al jaren met veel plezier en deel ze ook.
  ik wil je wel even laten weten wat jouw zienswijze met mij heeft gedaan.
  meer dan 5 jaar geleden woonde ik een lezing van je bij en ben vervolgens je werk over spiritualiteit in en op het werk gaan lezen
  het bracht meer bij mezelf. later werd ik ziek, gedurende 1 jaar overwon ik mijn kanker. ook in die periode heb ik veel gehad aan de al maar vernieuwende inzichten. spiritualiteit van mijzelf en andere weet ik steeds te gebruiken in mijn dienend leiderschap.
  tegenwoordig is het gewoon mijn leven waar alles bij elkaar komt en dienstbaarheid een en de zelfde is met mijn persoon en werk.
  dit is best wel even anders dan men kent in de vastgoed wereld. door architectuur en maatschappelijk belang leidend te laten zijn in de ontwikkeling van gebouwen ben ik in staat om mooie en duurzame plekken te creëren die inspireren.
  dank dat jij mij jaren geleden inspireerde om deze weg op te gaan.

 12. Dank je Paul, ook namens mij hoef je nergens spijt van te hebben, je stukken zijn altijd zeer waardevol en bieden meer dan eens troost en bezieling. Een spiritueel relatienetwerk lijkt mij als aanvulling hierop zeer waardevol. Waar mogelijk zal ik daaraan bijdragen.

 13. Dag Paul, ik merk dat ik geraakt wordt door je verontschuldigingen en de bescheidenheid die ik daar in voel. Ik wil je bedanken voor de inspirerende artikelen en de wijze waarop jij professioneel en persoonlijk spiritualiteit een maatschappelijke plek geeft. Dank je wel daarvoor. Wendy Derksen

 14. Beste medemens,

  Wat een Liefdevolle mail! Dank U wel! Het is heel begrijpelijk dat U niet aldoor kunt reageren. Wij zijn dankbaar met uw inzet en voorbeeld!! HEEL VEEL dank!! Met veel liefs, Gerrie

"Wat is uw reactie? Mede namens de andere lezers bedankt voor het toevoegen van uw bijdrage. Laat een reactie achter, of reageer op elkaar. Bedankt aan alle lezers die dit weblog verrijken met een persoonlijke reactie." - Team pauldeblot.nl

NB: Uw emailadres wordt nooit gepubliceerd. Reacties met meer dan één link worden eerst gecontroleerd. Link alleen naar relevante websites. Gebruik uw reactie niet voor commercie.


+ 40 = 48