Email Service

AANMELDEN

Meld je aan voor Paul de Blot email service. Ontvang een persoonlijke email bij elk nieuw artikel en direct als welkom een gratis e-book.

AFMELDEN

Pauldeblot.nl verstuurt nooit email zonder uitdrukkelijke toestemming. Elke email bevat een link om eenvoudig af te melden.

Privacy & Anti-spam

Persoonlijke gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en vallen onder het pauldelblot.nl privacy- en anti-spam beleid.

Gratis e-book

boekomslag voorkant Business Spiritualiteit als kracht voor organisatievernieuwing - Op zoek naar de mystiek van het zakendoen

TITEL EN AUTEUR

Business Spiritualiteit als kracht voor organisatievernieuwing
Op zoek naar de mystiek van het zakendoen

Prof. Dr. Paul de Blot de Chauvigny SJ, Lic. Ph.
Honorair Hoogleraar Business Spiritualiteit
Nyenrode Business Universiteit

EAN: 9789077341339
PDF: 173 pagina’s | Nederlandstalig

SAMENVATTING

Dit boek geeft antwoord op de vraag ‘Wat is Business Spiritualiteit?’

Het gaat in dit boek om deskundigheid van zakendoen vanuit de corporatieve spirituele kracht van de onderneming. Hierbij wordt het succes aangetoond van een vruchtbare wisselwerking tussen zakelijk realisme en idealisme.

Vanuit een wetenschappelijk verantwoord perspectief wordt aan de hand van veel praktijkvoorbeelden inzicht gegeven in de wijze waarop Business Spiritualiteit als krachtbron voor organisatievernieuwing kan worden ingezet. Prof. Dr. Paul de Blot schrijft onder andere over Sony, Philips, Boeing en meer uitgebreid over Dee Hock, de oprichter van de bekende Visa Card Company en stelt daarbij o.a. drie vragen:

  • Waarom zijn onze politieke, commerciële en sociale instellingen steeds minder in staat om orde op zaken te stellen en tot fundamentele vernieuwing te komen?
  • Waarom komen individuen steeds meer in conflict met de instellingen waarmee ze werken en waarom raken ze er steeds meer van vervreemd?
  • Waarom houdt de maatschappij steeds minder rekening met het ecologische milieu?

Deze vragen blijven onbeantwoord zolang vernieuwing beperkt blijft tot deeloplossingen en partiële belangen. Er is een totaalvisie nodig vanuit een dieper perspectief van de zingeving om een antwoord te kunnen geven. Dat tracht de Business Spiritualiteit te doen door een benadering die vanuit het niveau van het zijn, het kennen en het kunnen uitgaat.

Registratie op mijn email service is kosteloos. Je ontvangt email van Paul de Blot weblog over Business Spiritualiteit. Je gegevens vallen onder het privacy en anti-spam beleid van Pauldeblot.nl. Afmelden is eenvoudig en ten alle tijden mogelijk.

“Meld je aan voor mijn email service en ontvang na registratie als welkom mijn gratis e-book binnen enkele minuten.”

Veel leesplezier !

Hartelijke Groet,
Paul de Blot

paul de blot
webdevelopment by wise-internet